De AlterG anti-zwaartekracht loopband

ManualFysion beschikt als één van de weinige fysiotherapiepraktijken in Amsterdam en in heel Nederland over de AlterG anti-gravity treadmill M320. In het Nederlands noemen we dit een anti-zwaartekracht loopband. Hij staat voor innovatie binnen de fysiotherapie en revalidatie. Op deze loopband kan men (bijna) gewichtloos lopen en hardlopen. Het is daarbij ook mogelijk te simuleren berg op te lopen en men kan zelfs achteruit lopen. De AlterG zorgt voor een gewichtsreductie tot maximaal 80% van het eigen lichaamsgewicht in stappen van maximaal 1%. Dit biedt geweldige mogelijkheden. Het is nu mogelijk toch coordinatie, kracht en uithoudingsvermogen te trainen terwijl een herstellend gewricht of een genezende spier of pees ontzien wordt.

Bij posttraumatische en postoperatieve revalidatie van het been, zoals bijvoorbeeld na een enkeldistorsie of na operatie van een voorste kruisband, kan veel sneller begonnen worden met belast lopen door de gewichtsontlastende capaciteiten van de AlterG. Dit biedt alleen maar voordelen voor het herstel. Maar ook in het geval van (dreigend) overwicht kan toch de hart-longconditie en het spieruithoudingsvermogen getraind worden zonder de gewrichten te veel te belasten. Topsporters en sporters kunnen tijdens een blessure door looptraining op deze unieke loopband hun fitheid op een zo hoog mogelijk niveau handhaven ondanks hun blessure.

De orthopedisch chirurgen in de regio spreken met enthousiasme over de anti-zwaartekracht loopband en hij wordt door hen van harte aanbevolen. Ook professionele topsportteams in binnen- en buitenland gebruiken de AlterG voor hun revalidatie- en trainingsprogramma`s en zijn zonder uitzondering positief over de mogelijkheden.